Voorstelrondje met Monique: bewindvoerder, mentor en curator

1)    Stel je zelf voor:
Ik ben Monique De Jong en ik ben werkzaam voor Bureau Inkomens Beheer Zuid BV, dit is onderdeel van Verder. Bij dit bedrijf werk ik nu 4 jaar. Ben er begonnen als assistent bewindvoerder en inmiddels doorgegroeid naar bewindvoerder, mentor en curator. Voor de functie mentor en curator ben ik nog met de opleiding sociaal werker bezig. Dit stuk van de functie voer ik voor nu dan ook uit onder supervisie.

2)    Waarom heb je voor bewindvoerder, mentorschap en curatele gekozen?
Ik ben eigenlijk noodgedwongen 24 jaar geleden in dit vak terecht gekomen. Ik werkte toen bij het UWV en daar moesten mensen eruit. Daar ik een tijdelijk contract had wilde ik niet wachten tot ik aan de beurt was en ben op zoek gegaan naar iets anders. Ik kwam toen de functie assistent bewindvoerder tegen en heb meteen gesolliciteerd. Sindsdien zit ik in dit werkveld. Ik vind het werk uitdagend daar iedere dag anders is, je weet niet wat de dag je brengt. Het is iedere keer opnieuw schakelen en uitdagingen aangaan tussen cliënten en hulpverleners op verschillende niveaus. Ik vind het geweldig als mensen hun financiën op de rit kunnen krijgen door onze hulp. Maar ik vind het ook geweldig dat ik net diegene kan zijn die voor hun belangen op kom als het om wonen of zorg gaat.

3)    Hoe ziet het team uit waar jij in werkt?
Binnen BIB ZUID BV zijn we met 10 personen. Hiervan zijn 5 mensen bewindvoerder of mentor. Ik ben de enige met de combifunctie van bewindvoerder, mentor en curator. Dan hebben we ook 4 assistenten die ons ondersteunen.

4)    Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is om te streven naar zo goed mogelijke dienstverlening te geven. Dat houdt in dat ik mijn uiterste best doe om mensen schuldenvrij te krijgen en het budgetplan weer op orde te krijgen, maar ook dat mensen op de juiste plek wonen en de juiste zorg krijgen. Daarnaast is persoonlijk contact houden heel belangrijk als ook het inleven van de client en zijn of haar situatie.

5)    Wat zijn je hobby’s?
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te gaan uit eten, zelf koken, wandelen en fietsen. Zowel alleen of met andere. Tijd met mijn gezin vind ik dan ook zeer belangrijk.

6)    Verricht jij ook andere werkzaamheden binnen de organisatie?Naast mijn werk als bewindvoerder, mentor en curator ben ik aangesloten bij de OR binnen Verder. Onze OR bestaat uit 6 personen en er vindt wekelijks overleg plaats.

7)    Waar ben je trots op binnen jouw werk?
Ik ben trots als mensen dankbaar zijn dat ik er voor ze ben, onder welke functie dan ook.